Ingrediente:
Blat:
250 g migdale crude hidratate peste noapte
1 cana curmale (din care 1/3 hidratate 30 min)
1 Lg ulei de cocos solid
1 Lg plina cu cacao raw/alcalina
un praf de sare roz
Crema de visine:
175 g caju hidratat min 4 ore
1 cana visine fara samburi (congelate sau proaspete)
3 Lg ulei de cocos solid
1-2 Lg miere/alt indulcitor natural
Crema de ciocolata:
75 g caju hidratat min 4 ore
1/2 cana curmale fara samburi hidratate
2 Lg ulei de cocos solid
3 Lg pline cu cacao raw/alcalina
1-2 Lg cu miere/alt indulcitor natural
50 ml apa plata/alcalina
vanilie pudra
un praf de sare roz
Decor:
visine intregi
fulgi de migdale
Mod de preparare:
Blat:
Introduceti in robotul de bucatarie prevazut cu lama in forma de S, migdalele si procesati pana se maruntesc. Adaugati si celelalte ingrediente si mai procesati putin pana obtineti o compozitie bine legata si lipicioasa. Puneti in forma de tort cu inel detasabil si lasati la frigider pana preparati prima crema.
Crema de visine:
Introduceti la blender caju, visinele si mierea. Procesati putin, iar la final puneti uleiul de cocos si mai procesati pana se omogenizeaza. Asezati crema peste blatul preparat anterior si lasati la congelator 2-3 ore.
Crema de ciocolata:
Introduceti in blender caju, curmalele (scurse de apa), cacao, miere, sare, vanilie si incepeti sa procesati. Turnati apa putin cate putin, atat cat este nevoie sa se lege crema. La final puneti uleiul de cocos si mai procesati putin pana obtineti o crema omogena. Asezati crema de ciocolata peste cea de visine si mai lasati la congelator 2-3 ore, sau peste noapte pentru a se imbina aromele foarte bine.
Scoateti tortul cu cateva ore inainte de servire, decorati cu visine si fulgi de migdale si puteti servi alaturi de cei dragi.
NOTA:
In general torturile si prajiturile raw, cu creme, sunt excelente de servit dupa minim o noapte de stat la congelator, pentru a se imbina aromele foarte bine.
Sa aveti spor si multa sanatate !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu