Va invit s-o incercati !
Ingrediente:
Blat:
300 g nuci romanesti
150 g fulgi nuca de cocos
250 g curmale fara samburi
Crema cu mere:
5 mere romanesti (mari si rosii)
50 g stafide aurii
50 g merisoare deshidratate
3-4 Lg faina de seminte de in
1/2 lingurita scortisoara
un vf de cutit pudra cuisoare
Decor:
100 g catina (proaspata sau congelata)
10 g fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
Blat:
Introduceti in robotul de bucatarie prevazut cu lama S, nucile, fulgii de nuca de cocos si curmalele taiate bucatele (hidratate inainte 30 de minute si scurse de apa). Procesati pana obtineti o compozitie bine legata si lipicioasa.
Intr-o forma de tarta puneti hartie pentru copt. Dupa care, asezati blatul preparat si presati bine cu degetele. Lasati la frigider pana preparati crema.
Crema cu mere:
Introduceti in robotul de bucatarie prevazut cu lama S, merele curatate bine si taiate in bucati. Procesati pana se maruntesc. Adaugati si celelalte ingrediente si procesati din nou pana obtineti o crema bine legata si omogena. Dupa care o puneti cu grija si uniform peste blatul preparat anterior.
Deasupra o ornati cu catina si fulgi de nuca de cocos. O mai lasati la rece cateva ore, sau mai bine peste noapte, dupa care o taiati felii si savurati alaturi de cei dragi !
NOTA:
Faina de seminte de in o puteti face si acasa. Rasniti semintele de in si asa o obtineti.
Sa aveti spor si multa sanatate !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu