Ingrediente:
Blat:
1/2 cana fulgi de ovaz
1/2 cana migdale
5 Lg fulgi de nuca de cocos
1/2 cana curmale fara samburi
3 Lg ulei de cocos
1 Lg cacao raw/alcalina
un praf de sare Himalaya
vanilie
miere optional
apa plata/alcalina daca este nevoie sau lapte vegetal
Crema de ciocolata:
1 avocado mare bine copt
2 banane mari bine coapte
1 Lg cacao raw/alcalina
3 Lg ulei de cocos
2 Lg miere
un praf de sare roz
Decor:
visine, cirese, catina, seminte de canepa decorticate,etc
Mod de preparare:
Blat:
Introduceti ingredientele uscate in robotul de bucatarie prevazut cu lama S. Procesati pana obtineti consistenta unei faini. Adaugati si restul ingredientelor si procesati. Puneti apa sau laptele vegetal putin cate putin, cat considerati ca este necesar pentru a obtine o textura lipicioasa, bine legata. La final adaugati uleiul de cocos si mai procesati putin pana se incorporeaza bine. Asezati blatul in formele de silicon de mini tarte si lasati la frigider pana preparati crema.
Crema de ciocolata:
Curatati fructele, le taiati si le introduceti in blender. Adaugati si celelalte ingrediente si procesati pana obtineti o crema fina.
Scoateti formele de la frigider si puneti crema de ciocolata peste blatul preparat anterior. Puteti adauga si fructele preferate, visine, cirese, catina, etc. Dupa care le puneti la frigider 2-3 ore sau o ora la congelator. Dupa ce le scoateti le puteti servi alaturi de cei dragi.
A doua zi am preparat acelasi blat, dar am facut cu crema de capsuni. V-am lasat poze sa le vedeti :)
NOTA:
Pentru blat, in locul fulgilor de ovaz, de cocos si in locul migdalelor, puteti folosi faina de ovaz, cocos si migdale.
Sa aveti spor si multa sanatate !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu