Powered By Blogger

duminică, 4 ianuarie 2015

Homemade Granola

Cu siguranta este mult mai sanatoasa, dar si mai delicioasa fata de cea din comert. Poate fi servita cu lapte vegetal, iaurt vegetal, cu diverse creme sau ca atare, ca si gustare.
 Este usor de facut si chiar distractiv :)

Ingrediente:
1 cana fulgi de ovaz
1/3 cana nuci romanesti
1/3 cana migdale
1/3 cana caju
1 Lg seminte in
1 Lg seminte susan alb
1 Lg seminte dovleac
1Lg seminte fl soarelui
1 Lg seminte chia
1 Lg seminte canepa decorticate
1 Lg stafide
1 Lg goji
1 Lg merisoare
1 Lg afine
5 prune deshidratate
5 caise deshidratate

 Pt. sirop:
2 linguri zahar de cocos
100 ml apa plata/alcalina
1 Lg ulei de cocos
1 Lg pudra de maca
scortisoara
vanilie
un praf de sare

Mod de preparare:
Mai intai puneti stafidele, goji, merisoarele si afinele la hidratat pana pregatiti celelalte ingrediente.
Asezati fulgii de ovaz intr-o tava de cuptor, pe care ati pus hartie de copt. Lasati 10 minute cat sa se usuce putin, ii scoateti si lasati sa se raceasca putin. 
Intr-o craticioara incalziti putin cei 100 ml apa pt sirop. Opriti focul. Adaugati celelalte ingrediente si amestecati foarte bine pana obtineti siropul. Lasati sa se raceasca. 
Intr-un bol puneti fulgii de ovaz, nucile toate taiate bucatele, toate semintele, fructele care au stat la hidratat (le scurgeti bine de apa), prunele si caisele taiate bucatele. Adaugati siropul si mestecati bine, dar cu grija pana se incorporeaza totul. 
Puneti amestecul inapoi in tava si lasati la cuptor la foc mediu-mic cateva ore. 
Verificati din cand in cand si mestecati usor. 
Dupa acest timp, scoateti tava si lasati la racit. 
Puteti sa puneti in borcan si cand aveti nevoie serviti cu mare pofta. 
V-am lasat si poze, care sa va inspire :) 


NOTA:
Puteti folosi orice fel de nuci aveti si va plac. La fel si seminte.
Ca si indulcitor natural puteti pune oricare varianta va convine.
La sirop puteti adauga si cacao raw/alcalina  sau chiar carob (pudra de roscove) daca va place. 
Semintele le puteti folosi rasnite, insa eu nu am mai avut timp.
Pe langa prune, caise, mai puteti adauga si smochine, ori alte fructe deshidratate preferate. Daca acestea nu sunt suficient de moi, le puneti la hidratat. 
Pentru a obtine granola raw, va puteti folosi de un deshidrator daca aveti, in locul cuptorului de la aragaz.

Sa aveti spor si multa sanatate !!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu