Powered By Blogger

miercuri, 7 ianuarie 2015

Raw Salted Caramels

Cui nu-i plac caramelele ? In copilarie, cel putin, erau preferatele mele !! Nu le-am mai gasit mult timp de atunci. Asa ca, atunci cand am vazut aceasta reteta mi-am dorit sa o incerc. Cuvintele sunt prea putine pentru a va descrie ce gust au. 
Sunt fenomenale !!!!
Iar daca inca nu le-ati incercat, va las reteta si voua :)

Ingrediente:
1 cana curmale fara samburi 
1/2 cana tahini (pasta de susan)
4 linguri ulei de cocos solid 
1/2 lingurita scortisoara
sare Himalaya

Mod de preparare:
Hidratati curmalele 30 minute, le scurgeti si le introduceti in blender. Procesati la viteza maxima, dupa care adaugati pasta de susan, scortisoara si uleiul de cocos. Procesati pana obtineti o compozitie cremoasa si fina. Intr-o tava cu hartie de copt, puneti crema obtinuta, si lasati la frigider cel putin 2-3 ore (sau peste noapte la congelator). Taiati patratele si ornati cu sare roz si savurati !


NOTA:
Data urmatoare cand le voi face, voi incerca cu unt de cacao, si putina cacao raw.
Eu am preparat pasta de susan in casa, iar reteta este urmatoarea: 6 linguri seminte de susan alb crud (dupa care le rasniti), 1 1/2 Lg ulei de susan (sau de masline), un praf de sare, apa plata/alcalina treptat pana obtineti consistenta dorita. 



2 comentarii:

  1. Wow arata foarte bine. ..trebuie sa o încerc și eu. Multumim Florentina ca ne încânți sănătos cu Retetele tale ♥

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc si eu pt apreciere !! Intr-adevar sunt super super delicioase caramelele :) asteptam si poze !!

    RăspundețiȘtergere