Ingrediente:
Blat:
1 cana nuci romanesti hidratate peste noapte
1 cana curmale fara samburi (taiate marunt)
1 Lg ulei de cocos
vanilie pudra
Crema de ananas:
1 cana caju hidratat minim 4-5 ore
2 cani fruct ananas proaspat (!)
3 Lg unt de cacao solid (sau 4 Lg ulei de cocos solid)
Pt decor:
goji, seminte de canepa decorticate, nuci razuite, topping de ciocolata alba raw
Mod de preparare:
Blat:
Introduceti in robotul de bucatarie prevazut cu lama S, nucile (scurse de apa) si procesati pana se maruntesc. Adaugati si celelalte ingrediente si procesati pana obtineti o compozitie bine legata si lipicioasa. Asezati blatul intr-o forma de tort cu inel detasabil, presati cu ajutorul mainilor si lasati la rece pana preparati crema.
Crema de ananas:
Introduceti in blender caju (scurs de apa), ananasul si procesati pana obtineti o crema. Adaugati untul de cacao, topit pe baie de aburi (sau uleiul de cocos) si mai procesati sa se omogenizeze. Asezati crema peste blatul preparat anterior si lasati la congelator peste noapte. Scoateti tortul cu 2-3 ore inainte de servire. Decorati cu fructe de goji, seminte de canepa, etc, sau cu topping de ciocolata alba raw.
Topping de ciocolata alba:
2 Lg unt de cacao lichid
2 Lg miere/alt indulcitor natural
vanilie
Amestecati toate ingredientele si decorati tortul inca inghetat. Topping-ul o sa se aseze foarte frumos, asa cum doriti.
NOTA:
Fructul meu de ananas a fost foarte copt si zemos, si nu a necesitat nici in fel de indulcitor. Daca este nevoie, puteti adauga, dupa gust, miere sau alt indulcitor natural.
In general eu la torturile raw folosesc forma mica, cu inel detasabil, 18*18*6,8 cm.
Sa aveti spor si multa sanatate !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu