Ingrediente:
Blat:
1/2 cana nuci hidratate peste noapte
1/2 cana curmale fara samburi
1 Lg cacao raw/alcalina
1 Lg unt de cacao
vanilie pudra
un praf de sare
Crema de trandafir:
1/2 cana caju hidratat min 4-5 ore
1 cana trandafir roz pt dulceata
3 Lg pline cu miere/alt indulcitor natural
3 Lg ulei cocos solid
Mod de preparare:
Blat:
Introduceti in robotul de bucatarie prevazut cu lama S, nucile si le macinati putin. Adaugati si celelalte ingrediente si procesati pana obtineti un blat de ciocolata omogen. La final puneti untul de cacao topit si mai procesati putin. Asezati blatul in forma de tort cu inel detasabil si lasati la frigider pana preparati crema.
Crema de trandafir:
Introduceti in blender caju si celelalte ingrediente. Procesati pana obtineti o crema fina si omogena. La final adaugati uleiul de cocos topit pe baie de aburi si mai procesati putin. Asezati crema peste blatul preparat anterior. Lasati la congelator 3-5 ore, sau peste noapte. Dupa care il puteti scoate, il decorati cu petale de trandafir si serviti alaturi de cei dragi.
NOTA:
Trandafirul pe care l-am folosit a fost congelat, si l-am lasat la dezghetat peste noapte. In sezon, cand este proaspat, petalele se inmoaie cu zeama de lamaie si apoi se foloseste.
Sa aveti spor si multa sanatate !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu