Powered By Blogger

joi, 1 ianuarie 2015

Tort cu vanilie, afine&cocos

Un tort fenomenal !! 
Aromele se imbina perfect!
Este fresh, dulce-acrisor, dar si foarte cremos. Cei care sunt iubitori de fructe de padure si cocos, trebuie sa-l incerce cu prima ocazie!

Ingrediente:

Blat:
1 cana migdale 
1 lingura plina cu miere
1/2 lingurita vanilie
2 linguri pline cu ulei de cocos solid

Crema afine:
1/2 cana afine congelate
3/4 cana nuci caju
2 linguri pline cu miere
2 linguri suc de lamaie
3 linguri pline cu ulei de cocos solid

Crema cocos:
3/4 cana nuci caju
1/2 cana pulpa young coconut
2 linguri suc de lamaie
1 lingura plina cu miere
3 linguri pline cu ulei de cocos solid

Mod de preparare:
 
Blat:
Hidratati migdalele cel putin 8 ore. Dupa care le curatati de camasuta maro. Introduceti intr-un blender cu lama S migdalele, mierea si vanilia. Procesati pana se omogenizeaza. Apoi adaugati uleiul de cocos topit pe baie de aburi. Procesati pana obtineti o compozitie cremoasa. Asezati intr-o forma de tort cu inel detasabil si puneti la congelator pana preparati crema de afine.

Crema afine:
Introduceti in blender nucile caju, hidratate anterior minim 4 ore. Adaugati afinele, mierea si sucul de lamaie. Procesati pana se omogenizeaza. Dupa care, puneti uleiul de cocos topit pe baie de aburi si mai procesati putin. Asezati crema de afine peste blatul preparat anterior, si puneti iar la congelator.

Crema cocos:
Introduceti in blender nucile caju, hidratate anterior minim 4 ore. Adaugati pulpa de young coconut, mierea si sucul de lamaie. Procesati pana se omogenizeaza. Dupa care, puneti uleiul de cocos topit pe baie de aburi si mai procesati putin. Scoateti tortul din congelator si asezati crema de cocos peste crema de afine, si lasati iar la congelator cateva ore, sau peste noapte. 

NOTA:
Pentru blat puteti folosi in loc de ulei de cocos, unt de cacao. Cu siguranta se vor potrivi aromele. 

Sa aveti spor si multa sanatate !!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu