Ingrediente:
Blat:
1 cana nuci romanesti hidratate peste noapte
1 cana curmale fara samburi
vanilie pudra
un praf de sare roz
Crema de ciocolata:
1 cana caju hudratat min 4-5 ore (sau peste noapte)
3 Lg cacao
2 Lg miere/alt indulcitor natural
2-3 Lg unt de cacao solid
vanilie pudra
Pt decor:
fulgi de nuca de cocos, migdale, cacao, fructe
Mod de preparare:
Blat:
Introduceti in robotul de bucatarie ptevazut cu lama in forma S, nucile (scurse de apa) si celelalte ingrediente. Procesati nu foarte marunt, doar cat sa se lege, dupa care asezati compozitia intr-o forma de tort cu inel detasabil. Lasati la rece pana preparati crema.
Crema de ciocolata:
Introduceti la blender caju (scurs de apa) impreuna cu celelalte ingrediente si procesati pana la omogenizare. Posibil sa fie nevoie de putina apa plata/alcalina pentru a ajuta, depinde de blender. La final adaugati untul de cacao topit pe baie de aburi si mai procesati putin, pana obtineti o crema omogena si fina. Puneti crema peste blatul preparat anterior si lasati la congelator 5 ore sau peste noapte. A doua zi scoateti tortul cu 2 ore inainte de servire. Decorati cu fulgi de nuca de cocos, fructe proaspete si puteti savura alaturi de cei dragi.
Sa aveti spor si multa sanatate !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu