Powered By Blogger

marți, 13 ianuarie 2015

Batoane energizante cu ciocolata

Aceste batoane sunt varianta sanatoasa a ceea ce gasim in comert. Avand foarte multe vitamine si proteine, sunt ideale ca si gustare in orice moment al zilei! 

Ingrediente:
1 cana fulgi de ovaz
1/2 cana nuci si migdale (hidratate optional)
1/2 cana fructe uscate (deshidratate) (stafide, caise, smochine, prune, merisoare,etc)
10 curmale mari fara samburi
3 Lg cacao raw/alcalina
1/2 nuca de cocos proaspata (sau fulgi de nuca de cocos)
vanilie pudra

Topping de ciocolata:
1/3 ceasca unt de cacao
1/3 ceasca ulei de cocos
2/3 ceasca cacao raw/alcalina
2-3 Lg miere
un praf de sare Himalaya

Mod de preparare:
Introduceti in robotul de bucatarie prevazut cu lama in forma de S, fulgii de ovaz, nucile si migdalele. Procesati pana se maruntesc. Adaugati toate fructele deshidratate, taiate bucatele inainte. Puneti si celelalte ingrediente si procesati pana obtineti o compozitie bine legata si lipicioasa. Daca este nevoie adaugati si putina apa, pt a se lega compozitia. La final, o asezati intr-o tava/forma, cu hartie  pt copt. O lasati la frigider/congelator pana preparati topping-ul.

Topping de ciocolata:
Topiti untul de cacao si uleiul de cocos pe baie de aburi. Intr-un bol puneti cele doua, adaugati si celelalte ingredinte si amestecati foarte bine pana la omogenizare. Lasati putin sa se raceasca  la temperatura camerei. 

Scoateti compozitia de batoane de la congelator si taiati in ce forma doriti. Dupa care puneti topping-ul de ciocolata deasupra. Le lasati la congelator 2-3 ore, dupa care puteti servi.

NOTA:
Topping-ul de ciocolata este optional. Sau puteti prepara mai putin si il folositi doar pt jumatate din batoane. 

Sa aveti spor si multa sanatate !!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu