Powered By Blogger

joi, 5 februarie 2015

Supa crema cu cartof dulce & ghimbir

In aceasta perioada a anului imi plac foarte tare supele crema, dar calde si pline de savoare. 
Astazi va impartesesc o reteta super delicioasa, foarte rapid de facut si, desi nu este raw este preferata mea :) 

Ingrediente: (doua portii)
1 cartof dulce
1/2 dovlecel
1/4 radacina telina
1/4 ardei rosu
1 ceapa alba mica 
1/2 graunte usturoi
4 cm radacina ghimbir tanara (sa nu fie atoasa)
2 Lg seminte canepa decorticate
sare fara iod

Mod de preparare:
Puneti apa la fiert intr-o craticioara, la foc foarte mic. Intre timp spalati, curatati si taiati cubulete legumele. Cand da apa in clocot puneti legumele si lasati 15-20 minute. Cand sunt gata le scoateti intr-un vas , puneti usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sare dupa gust si semintele de canepa. Cu ajutorul blenderului vertical (de mana) procesati pana se omogenizeaza crema de legume. Adaugati apa in care au fiert legumele, putin cate putin pana obtineti consistenta dorita. Cand este gata puteti servi cu crutoane facute in casa. 

Crutoane:
Taiati cubulete doua felii de paine de casa, puneti putin ulei de masline, sare roz, cimbru, oregano, busuioc, sau alte mirodenii. Amestecati si le puneti la cuptor pana se usuca si devin crocante. 

NOTA:
Daca nu aveti ghimbir puteti folosi piper cayenne, iese la fel de delicioasa, insa ii va lipsi aroma si savoarea ghimbirului. 
Semintele de canepa sunt preferatele mele, iar eu le folosesc la supe crema, salate, smoothie-uri, deserturi, etc....sunt excelente ! 

Sa aveti spor si multa sanatate !!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu