Powered By Blogger

sâmbătă, 14 februarie 2015

Raw Chocolate Pecan Cake

De mult mi-am dorit sa fac aceasta prajitura, si am ales ca de ziua iubirii sa ne rasfatam ! 
Este o prajitura foarte cremoasa, super delicioasa si cu gust intens de ciocolata ! 

Ingrediente:

Blat:
1 cana nuci pecan
1 cana stafide brune
1 Lg cacao raw
vanilie pudra dupa gust
un varf de cutit de sare himalaya

Crema de ciocolata:
1 cana curmale (hidratate 30 minute, anterior)
2 Lg cacao raw
2 Lg maca pudra
3 Lg unt de cacao solid
un varf de cutit de sare himalaya
apa plata/alcalina cat este nevoie

Mod de preparare:

Blat:
Introduceti in robotul de bucatarie prevazut cu lama S, nucile pecan si procesati pana se maruntesc bine. Adaugati stafidele, spalate anterior, si celelalte ingrediente si procesati pana obtineti o compozitie bine legata si lipicioasa. Asezati blatul in formele preferate si lasati la frigider pana preparati crema.

Crema de ciocolata:
Introduceti in blender curmalele hidratate, scurse de apa, pudra de cacao, maca si sarea roz. Incepeti sa procesati, adaugand apa treptat pentru omogenizare. Depinde de blenderul pe care il aveti, cat de performant este, dar de regula cam 50-100 ml apa aveti nevoie. La final adaugati untul de cacao, topit inainte pe baie de aburi. Procesati pana obtineti o crema bine legata si omogena. Puneti crema peste blatul preparat anterior. Lasati la congelator cateva ore sau peste noapte.
Puteti decora cu nuci pecan, fulgi de cocos, fulgi de cacao, rodie, topping de ciocolata alba, etc. 

Sa aveti spor si multa sanatate !!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu