Ingrediente: (o portie)
350 grame ciuperci champignon mici
1/2 morcov sau 1 morcov mic
1/2 ardei rosu
1/2 graunte usturoi
1 ceapa mica
1/2 frunza dafin
sare, piper dupa gust
cimbru
patrunjel proaspat
1/2 ceasca suc de rosii
1 Lg fulgi de drojdie inactiva
Mod de preparare:
Spalati legumele, le curatati si le taiati in forma dorita. Puneti intr-o craticioara 150 ml apa la foc foarte mic. Cand s-a incins puneti ceapa taiata julien, usturoiul feliute, morcovul si ardeiul. Curatati ciupercile fara sa le taiati si le puneti alaturi de celelalte legume. Adaugati frunza de dafin. Lasati la foc foarte mic, cu capacul pus, pana scade toata apa. In acest timp legumele se fierb atat cat trebuie, nu foarte mult. Adaugati sare, sucul de rosii, piper, cimbru si mai lasati putin sa mai scada. Puneti intr-un vas, deasupra cu putin suc de rosii, patrunjel si fulgii de drojdie inactiva.
NOTA:
Puteti adauga un strop de ulei presat la rece, la fierbere, eu nu am pus.
Sa aveti spor si multa sanatate !!
Legumele gatite si apoi racite dubleaza in cantitate la vitamine.
RăspundețiȘtergereCartofi, morcovi, asparagus...