Powered By Blogger

marți, 17 februarie 2015

Prajitura cu trandafir & topping de ciocolata

A iesit o prajitura foarte delicioasa si pufoasa !! Si cine ar fi crezut ca este facuta cu tarate de psyllium!
 Despre ele am mai vorbit, asadar nu o sa intru in detalii :)

Ingrediente:

Crema cu psyllium: 2 prajiturele 
1 ceasca caju hidratat 4-5 ore
1 ceasca trandafir de dulceata sau alte fructe proaspete (sau congelate) preferate
1 Lg miere sau alt indulcitor natural
2 Lg pline cu tarate de psyllium
apa cat este nevoie

Topping de ciocolata:
2 Lg unt de cacao
1 lingurita miere sau alt indulcitor natural
1 Lg cacao raw/alcalina
vanilie

Mod de preparare:

Crema cu psyllium:
Puneti la robot sau blender toate ingredientele si procesati pana la omogenizare. Turnati apa putin cate putin pentru a ajuta blenderul. La final asezati compozitia in forme si lasati la rece pana preparati topping-ul.

Topping de ciocolata:
Topiti untul de cacao, adaugati mierea, cacao, vanilie si amestecati bine. Daca mierea este zaharisita o topiti tot pe baie de aburi. Lasati putin la temperatura camerei sa se raceasca. Scoateti prajiturile din forma, asezati pe farfurie si turnati glazura de ciocolata. Savurati cu mare placere!
Nu uitati sa beti suficienta apa !

NOTA:
Eu, trandafir de dulceata am avut la congelator, pus de mine de vara trecuta. Am decongelat peste noapte si a fost perfect a doua zi pentru prajitura. 

Sa aveti spor si multa sanatate !!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu