Powered By Blogger

vineri, 20 februarie 2015

Painici de ovaz cu legume & mirodenii

Painicile acestea sunt preferatele mele ! Pe langa faptul ca sunt super delicioase si aromate, nu ingreuneaza digestia si sunt perfecte sa fie servite ca atare, ori impreuna cu supe, salate, hummus-uri, guacamole, pate-uri. Ele pot fi preparate raw, cu ajutorul unui aparat de deshidratat, sau la cuptorul aragazului, asa cum le-am facut eu. 

Ingrediente:
1 1/2 cana fulgi de ovaz
2 Lg seminte de in rasnite
2 catei de usturoi (sau dupa gust)
1/2 ceapa galbena
1 morcov potrivit
1/4 radacina telina
1/2 radacina sfecla rosie
4 rosii uscate (tinute in ulei)
3 Lg ulei de masline
1 ceasca suc de rosii
2 Lg susan negru rasnit
1/2 Lg chimen negru copt si rasnit
1/2 Lg chimen maro copt si rasnit
1 lingurita sare Himalaya 

Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele uscate la robotul prevazut cu lama S si procesati pana se omogenizeaza. Spalati, curatati si taiati cubulete toate legumele. Le puneti in robot, impreuna cu toate celelalte ingrediente si procesati pana obtineti o compozitie cremoasa, lipicioasa, si bine inchegata. Daca este nevoie mai puteti adauga suc de rosii sau fulgi/faina de ovaz, dupa caz. Puneti intr-o tava cu hartie de copt, compozitie din loc in loc si modelati cu lingurita. Introduceti tava la cuptorul preincalzit si lasati la foc mediu. Verificati din cand in cand si intoarceti painicile daca e cazul. Cand sunt gata scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca. Serviti painicile cand sunt complet reci ! 

Sa aveti spor si multa sanatate !! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu