Sunt usor de facut si nici de prea multe ingrediente aveti nevoie.
Le puteti servi raw (crude) sau le puteti pune si la cuptor putin sau in slow cooker.
Sarmalutele sunt foarte delicioase, nutritive si satioase !
Ingrediente: 25 de sarmalute
1/2 cana hrisca hidratata peste noapte
1/2 cana nuca romaneasca hidratata peste noapte
1 morcov mic
1/2 radacina telina
1/2 ceapa alba sau ceapa verde
5 fire patrunjel
1/2 lingurita nucsoara
1 Lg ulei de masline
piper si sare roz, dupa gust
8-10 frunze de varza murata
Mod de preparare:
Scurgeti apa de la hrisca si nuci, in care au stat la hidratat si le clatiti bine. Le puneti in robot si le maruntiti, dar cu grija sa nu devina pasta. Puneti intr-un castron amestecul si adaugati morcovul si telina, date pe razatoare, ceapa taiata marunt si condimentele. Amestecati bine cu o lingura, gustati si potriviti dupa preferinte. Cu ajutorul unei lingurite puneti compozitia in foaia de varza si rulati. Lasati la frigider peste noapte sa se imbine aromele si serviti a doua zi. Puteti prepara si un sos de rosii pentru a fi mai suculente.
Sa aveti spor si multa sanatate !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu