Powered By Blogger

luni, 2 martie 2015

Prajitura raw cu nuci si mere

Pentru ca imi plac merele foarte mult, dar nu numai mie, m-am gandit sa fac o prajitura de post, special pentru bunica mea !
A iesit un desert minunat si a fost savurat de intreaga familie :)

Ingrediente:

Blat:
1 cana nuci romanesti
1 cana fulgi de cocos
1 cana prune deshidratate (spalate si taiate bucatele)
1 Lg ulei de cocos

Crema de mere:
4 mere mari ( 2 galbene si 2 rosii)
4 Lg tarate psyllium
1 Lg scortisoara pudra

Mod de preparare:

Blat:
Introduceti in robotul prevazut cu lama S, nucile si fulgii de cocos si maruntiti. Adaugati prunele si mai procesati putin. La final puneti uleiul de cocos topit si amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele. O sa obtineti un blat usor sfaramicios dar lipicios si se va aseza frumos in forma de tort, apasand bine cu degetele. Puneti doar jumatate din compozitie, cealalta jumatate o pastrati pentru a mai pune un strat intre crema. Lasati la rece pana preparati crema.

Crema de mere:
Introduceti la robotul prevazut cu lama S merele, spalate, curatate de coaja si cotor si procesati putin pana se maruntesc. Adaugati taratele de psyllium si scortisoara si amestecati pana se incorporeaza bine totul. Puneti jumatate de crema peste blatul asezat anterior in forma de tort, apoi puneti cealalta jumatate ramasa de blat, iar la final cealalta jumatate de crema de mere. Lasati la frigider cel putin 5-6 ore, sau peste noapte. Decorati inainte de a servi cu nuci macinate si fulgi de cocos. 

NOTA:
Pentru blat puteti folosi orice alte fructe deshidratate aveti, caise, merisoare, curmale, stafide, etc.
Pentru crema puteti folosi in locul taratelor de psyllium, seminte de in sau de chia rasnite, fructe deshidratate, ulei de cocos. 
Puteti folosi si miere sau alt indulcitor natural in functie de gusturi.

Sa aveti spor si multa sanatate !!







3 comentarii:

  1. acum am gasit-o! multumesc! vreau mult sa invat sa gatesc sanatos! stii o scoala undeva pt.asta? multumesc! va admir pe cei care stiti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua, depinde din ce oras sunteti. Dar mai peste tot se organizeaza evenimente, ateliere, workshop-uri, care au ca scop principal gatitul vegan sau raw vegan, si nu numai. Urmariti paginile, site-urile de acest gen si acolo aflati mai multe detalii. Numai bine si sa aveti spor !

    RăspundețiȘtergere
  3. Rețeta este ușor de făcut și voi încerca să o pun in aplicare.Voi urmări în continuare.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere