Powered By Blogger

sâmbătă, 14 martie 2015

Supa crema de dovleac copt cu castane coapte si lapte de cocos

De prima data cand am vazut reteta m-a inspirat si m-a determinat sa o incerc cat mai curand. Nu se face foarte rapid, deoarece trebuie sa coaceti dovleacul si castanele, plus sa faceti si laptele de cocos, sau il puteti cumpara. In rest, totul este simplu :) si va garantez ca nu o sa regretati ca ati incercat-o !!

Ingrediente: doua portii
2 bucati dovleac placintar copt
10 castane coapte
1 buc radacina telina
1 buc radacina pastarnac
1 ceasca lapte de cocos
chimen negru copt
chimen maro copt
sare de Himalaya

Mod de preparare:

Deoarece a fost prima data cand am copt acasa castane, o sa impartasesc cu voi procedeul. 
Spalati bine castanele si le lasati la hidratat in apa in jur de o ora. Dupa care, le crestati pe ambele parti, si/sau in cruce, le puneti sare si le coaceti intr-o tigaie mai mare, amestecand mai mereu, sau le puneti la cuptor, dar o sa dureze mai mult. Cand sunt gata le scoateti intr-un prosop si le lasati putin la aburit, pentru a indeparta coaja mai usor. Dupa ce s-au racit, le curatati si scoateti miezul. 

Castanele au foarte multe beneficii pentru organism, chiar si coapte, si ajuta organismul in recuperare, imunitate, boli cardiovasculare, anemie, etc.

Intre timp puteti sa fierbeti usor sau sa faceti la aburi telina si pastarnacul. 
Puneti in cana de blender (cel de mana) bucatile de dovleac copt, taiate mic, castanele (taiate si ele bucatele mici), si restul ingredientelor si procesati pana la omogenizare. Puneti laptele putin cate putin, in functie de consistenta dorita. Mai puteti adauga si zeama ramasa de la legume (daca ati fiert telina si pastarnacul), sau mai mult lapte de cocos, in functie de cum va place. Gustati si potriviti dupa preferinte.
Cand este gata, puneti in castronele si serviti imediat :)

PS: am avut si ajutor de nadejde ;) vedeti in poze :) 

Sa aveti spor si multa sanatate !!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu