Powered By Blogger

miercuri, 11 martie 2015

Raw Paradise Cake

Este un tort exotic atât prin aspect dar mai ales prin gust,  care este magnific :) 
Combinatia dintre ananas si capsuni este foarte reusita, asadar va recomand sa o incercati !! 
Este un tort foarte potrivit pentru zile speciale, zile de vara, pentru ca este si foarte racoritor, este potrivit pentru orice moment :)

Ingrediente:

Blat:
1/2 cana migdale hidratate peste noapte
1/2 cana curmale moi
5 smochine hidratate 15 minute
1/2 lingurita vanilie pudra

Crema:
300 gr caju hidratat peste noapte
1 lingurita turmeric
1 cana bucati ananas dulce si zemos
sucul de la 1/2 lamaie
1 cana ulei de cocos
1 Lg miere zaharisita (optional) sau alt indulcitor natural

Topping ciocolata:
50 gr unt de cacao
1 Lg carob (cacao raw)
1 Lg miere zaharisita (alt indulcitor natural)

Decor:
300 gr capsuni proaspete
1 rodie
1 carambola

Mod de preparare:

Blat:
Puneti toate ingredientele in robot si procesati pana obtineti o compozitie bine legata si lipicioasa. Asezati blatul in forma de tort cu inel detasabil, presati bine si lasati la frigider pana preparati crema.

Crema:
Puneti toate ingredientele la blender si procesati pana la omogenizare. La final puneti uleiul de cocos si mai amestecati putin sa se incorporeze. Puneti un rand de capsuni proaspete peste blatul preparat anterior dupa care asezati crema si uniformizati. Mai puneti un rand de capsuni proaspete si lasati la congelator cel putin 3-4 ore, sa se inchege. 

Topping-ul:
Topiti pe baie de aburi untul de cacao si mierea (separat). Apoi le amestecati, puneti si carobul si omogenizati bine. Turnati ciocolata in mijlocul capsunilor de deasupra tortului, se vede in poza pe care am pus-o mai jos. Lasati la congelator tortul, peste noapte. 

A doua zi il scoateti si il decorati, iar dupa 2-3 ore puteti taia felii si serviti alaturi de cei dragi. 

NOTA:
Diametrul formei de tort este mica, 18*18*6,8 cm . 

Sa aveti spor si multa sanatate !!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu