Powered By Blogger

miercuri, 11 martie 2015

Budinca cu amaranth

Mi-a iesit o budinca minunata, super delicioasa si perfecta pentru micul-dejun, sau pentru o gustare. 
Zilele trecute am vazut o reteta asemanatoare, asa ca am adaptat-o dupa gustul meu :)
Este un desert usor si foarte hranitor, minunat pentru cei mici si nu numai !

Amarantul este o pseudocereala inrudita cu quinoa. Contine foarte multe proteine, ajuta in scaderea colesterolului si combaterea anemiei, si are efecte antioxidante. Un alt lucru foarte important, nu contine gluten ! 


Ingrediente: o portie
4 Lg amarant
1 banana mare si coapta (sau 2)
fructe proaspete : capsuni, banane
bucatele ciocolata raw
scortisoara
pudra de maca

Mod de preparare:
Puneti amarantul intr-o craticioara cu apa care fierbe si lasati 15-20 de minute, pana devine moale si lipicios. Opriti focul si lasati sa se raceasca cu capacul pus. Puneti intr-un bol banana zdrobita, amarantul fiert, amestecati bine si decorati cu fructe si ciocolata, si pudrati cu scortisoara si maca. Puteti servi imediat ! 

NOTA:
Ca si proportii pentru fierbere, se pune o parte seminte de amarant cu trei parti de apa. 
Puteti sa lasati la hidratat semintele 24 h, este mai eficienta pregatirea. 

Sa aveti spor si multa sanatate !!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu