Powered By Blogger

marți, 10 martie 2015

Chiftelute cu spanac si turmeric

Aceasta reteta am facut-o de mai multe ori, iar acum m-am gandit sa o impartasesc si cu voi. Ingredientele pot varia in functie de preferinte si gusturi. 

Ingrediente:
2 cartofi albi/roz (fierti si pasati)
200 g cubulete de soia fierte 5 minute
500 gr spanac proaspat (tocat marunt)
patrunjel verde
ceapa verde
marar verde
2 lingurite turmeric
1 Lg ulei presat la rece
2 graunte usturoi (zdrobit)
1-2 Lg tarate psyllium
sare de himalaya

Mod de preparare:
Spalati foarte bine toate legumele, le curatati si le taiati marunt. De asemenea si soia o taiati marunt, dupa ce ati scurs-o foarte bine de apa. Puneti toate ingredientele intr-un castron mai mare si amestecati pana se incorporeaza foarte bine. Taratele de psyllium se pun putin cate putin, cat sa ajute sa lege compozitia. Formati bilute si presati cu degetele in forma de chiftelute. Le asezati intr-o tava cu hartie de copt. Lasati tava la cuptor in jur de 15-20 de minute. Le intoarceti si pe partea cealalta si mai lasati 5 minute. 

NOTA:
Cubuletele de soia sunt optionale. Sau pot fi inlocuite cu naut ori linte. 

Sa aveti spor si multa sanatate !! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu