Powered By Blogger

marți, 29 decembrie 2015

Ciorba de pleurotus

Dupa fabuloasa supa de conopida i-a venit randul ciorbei de pleurotus, usor acrisoara. 
Asa cum am spus si la supa cu conopida, si aceasta aduce cu ciorba de burta traditionala datorita smantanii de caju, plus de aceasta data si dressingul de usturoi.

Asadar, aveti nevoie de :
500 gr ciuperci pleurotus
2 morcovi
1 ceapa
1/2 pastarnac
o bucatica radacina telina
patrunjel verde
sare roz
piper alb si negru
1-2 linguri ulei presat la rece

Dressing de usturoi:
2-3 catei de usturoi zdrobiti (eu am pus romanesti, care sunt mai mici)
zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline

Smantana de caju:
1/2 cana caju hidratat peste noapte
zeama de lamaie
sare roz
putina apa
2 linguri ulei de cocos
Totul la blender. 

Puneti la fiert apa, iar cand a dat in clocot puneti ceapa si pastarnacul taiate marunt, morcovul si telina date pe razatoare. Separat,intr-o craticioara puneti ciupercile spalate si taiate fasii si lasati la fiert 10-15 minute. Dupa care le luati cu o paleta si le puneti in oala cu legume. Lasati totul la fiert pana ciupercile se inmoaie iar totul este fiert. Opriti focul, puneti condimentele, uleiul si patrunjelul si lasati acoperit cateva minute bune. 
Am servit cu smantana de caju si dressing de usturoi. 

Sa aveti spor si multa sanatate !!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu