Powered By Blogger

sâmbătă, 27 decembrie 2014

Trufe cu cacao & cocos

Trufele se afla printre deliciile facute cu ocazia Craciunului. S-au terminat si repede, dar numai bine pentru a face altele de Anul Nou !
Reteta este simpla, sanatoasa, fara zahar si fara coacere :)

Ingrediente:
1/2 cana migdale crude
1/2 cana nuci romanesti
1/2 cana curmale fara samburi
1/3 caise deshidratate
vanilie pudra bio
1 lingura ulei de cocos solid
cacao alcalina
fulgi de cocos

Mod de preparare:
Introduceti intr-un robot de bucatarie cu lama S, migdalele si nucile, si procesati pana se maruntesc. Adaugati curmalele (hidratate 30 min daca este cazul) si caisele deshidratate, taiate bucatele inainte optional, alaturi de vanilie si uleiul de cocos topit pe baie de aburi. Procesati pana obtineti o pasta omogena , bine legata. Cu ajutorul mainilor formati bombonele rotunde, dupa care le pudrati cu cacao sau fulgi de cocos. 
Le puteti servi imediat sau le lasati o ora la frigider, iar apoi sunt numai bune de mancat :) 

Nota: 
Puteti sa hidratati migdalele si nucile cu 8 ore inainte de a prepara trufele.
Cacao puteti adauga si in compozitie, dupa gust. 
Pot fi foarte multe combinatii de a prepara trufele, cu orice fel de nuci aveti sau fructe deshidratate, ori superalimente  si/sau condimente.

Sa aveti spor si multa sanatate! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu