Powered By Blogger

luni, 29 decembrie 2014

Cupcakes cu crema de capsuni

Ce poate fi mai placut, decat sa avem la masa festiva de Craciun sau Anul Nou, prajiturele sanatoase, fara zahar, fara coacere si foarte rapid de facut.
Dar poate fi si o idee inedita si speciala! 
Asa am ales si eu sa fac, si au avut mare succes ! 
Pe langa toate acestea, avem parte si de foarte multi nutrienti si beneficii !

Ingrediente:

Blat: 
1/2 cana fulgi de ovaz
1/3 cana migdale
1/3 cana nuci romanesti
1/2 cana curmale fara samburi
2 linguri ulei de cocos solid
1/2 lingurita vanilie/scortisoara

Crema:
1 cana caju hidratat min 4 ore
1/2 cana capsuni congelate sau proaspete
sucul de la 1/2 lamaie
2-3 linguri pline cu miere
3 linguri ulei de cocos solid

Mod de preparare: 

Blat: 
Introduceti fulgii de ovaz intr-un robot de bucatarie prevazut cu lama S. Adaugati nucile si migdalele si procesati pana se maruntesc. Adaugati curmalele taiate bucatele (hidratate 30 min optional), uleiul de cocos topit pe baie de aburi, si vanilia.  Daca este nevoie puteti sa puneti si putina apa plata/alcalina pentru omogenizare. Procesati pana obtineti o crema lipicioasa, usor de modelat. Scoateti crema si o asezati in formele preferate, dupa care le introduceti la frigider pana preparati crema de capsuni. 

Crema:
Scurgeti nucile de caju de apa si le introduceti in blender. Adaugati si celelalte ingrediente. Procesati pana obtineti o crema omogena si fina. 
Scoateti formele de la frigider. Asezati crema de capsuni peste blat. Le introduceti la congelator 1-2 ore, dupa care le puteti scoate si le puteti servi. 

NOTA:
La blat puteti folosi orice fel de nuci preferati. De asemenea, puteti adauga si cacao alcalina, dupa gust. 

Sa aveti spor si multa sanatate !! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu