Powered By Blogger

duminică, 20 martie 2016

Chifteluțe cu fasole mung și sos de roșii

Este pentru prima dată când gătesc aceste chifteluțe și vă spun că sunt mai mult decât încântată cum au ieșit! Iar pentru că voiam să le servesc cu ceva cald, am pregătit și un sos cu ardei și roșii pe care l-am făcut toamna trecută și îl aveam la borcan :)

Pentru chifteluțe aveți nevoie de:
1/2 cană fasole mung hidratată peste noapte
2 morcovi dați pe răzătoare
1 ceapă tocată mărunt
pătrunjel și mărar verzi (tocate mărunt)
sare neiodată
1 căpățână usturoi zdrobit (românesc)
1-2 lingurițe făină mix konjac fără gluten (sau puteți pune orice fel de făină, ori pesmet sau tărâțe de psyllium)
3-4 linguri ulei presat la rece

Fierbeți puțin fasolea, o scurgeți bine de apă și o puneți la robotul cu lama S. Procesați până este bine mărunțită și obțineți o compoziție cremoasă, bine legată (vă ajutați cu o spatulă de silicon din când în când). Puneți crema de fasole într-un vas, adaugați toate celelalte ingrediente și omogenizați compoziția. Formați biluțe și le puneți în tavă cu hârtie de copt. Le lăsați la cuptor până se rumenesc. Le verificați între timp. 

Sosul de roșii doar l-am încălzit puțin. Am adăugat la el cimbru, busuioc și oregano, toate măcinate. Dar puteți prepara orice fel de sos sau serviți cu o salată ușoară. 

Să aveți spor și multă sănătate!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu