Asadar, aveti nevoie de :
300 gr faina alba sau integrala de grau
100 gr zahar de cocos
100 ml ulei de cocos
1 lingurita bicarbonat stins cu otet
un praf de sare himalaya
1 Lg plina cu cacao cruda
3 Lg plina cu pudra de roscove
1/2 lingurita pudra de vanilie bio (Sonnentor) sau esenta de rom (dupa gust)
o mana de stafide (optional)
o cana cu nuci romanesti
2-3 Lg pline cu dulceata de capsuni homemade fara zahar (sau din alte fructe)
apa minerala cat cuprinde
o cutie frisca vegetala din soia (de la mega image)
Puneti toate ingredientele intr-un castron, intai cele uscate, apoi cele umede, amestecati si completati cu apa minerala pana obtineti o crema groasa, lipicioasa si foarte consistenta.
Eu am folosit o tava triunghiulara 25*15 in care am pus hartie de copt (umezita inainte). Am uniformizat crema si am lasat-o la foc mare , cam 30 de minute, dar am facut si testul cu scobitoarea. Am scos-o din cuptor , am acoperit cu un prosop si am lasat asa peste noapte. A doua zi s-a scos si s-a taiat foarte usor, fiind frageda.
Cutia de frisca a stat la frigider peste noapte si am pus-o la mixer putin. A iesit minunata. Nu consum in mod obisnuit produse de genul acesta, dar o data sau de doua ori pe an mai fac exceptii :)
Sa aveti spor si multa sanatate !!
trebuie sa incerc!
RăspundețiȘtergere